ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012

Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

 

Στις 14/1/2012

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα” – θέαμα επίκαιρο με ακράτητα γέλια.

Στις 16/2/2012

Ο Σύλλογός μας δραστήριος όπως πάντα διοργάνωσε ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη και τους φίλους του, το καθιερωμένο από χρόνια αποκριάτικο γλέντι της “Τσικνοπέμπτης” με ζωντανή μουσική και latin (λάτιν) ρυθμούς. Το άφθονο φαγητό, ποτό και γλυκό ενθουσίασε τον κόσμο.

Στις 10/3/2012

Ο Σύλλογος τιμώντας  την “Ημέρα της Γυναίκας”, διοργάνωσε ομιλία με θέμα:  “Φεμινισμός ως ανάγκη στο σήμερα , ίση εργασία, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα”. Ομιλήτρια η φιλόλογος κα Αλίκη Κοσιφόγλου. Η ομιλία πλαισιώθηκε από την Χορωδία του Συλλόγου μας. Η όλη εκδήλωση αφιερώθηκε στην πολυαγαπημένη μας φίλη και δραστήριο μέλος του Δ.Σ. Φίφη Ντάση, που είχε χαθεί πρόσφατα.

Στις 2/4/2012

Ο Σύλλογός μας, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου” οργάνωσε σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Θρακομακεδόνων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του, εκδήλωση με θέμα: “Το παιδικό βιβλίο σήμερα”

Ομιλητές:

1) ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Λαμπρινός Πλατυπόδης και 2) η Γυμνασιάρχης κα Κυριακή Μαύρου.

Στη συνέχεια ακούστηκε μελοποιημένη ποίηση.

Στις 11/5/2012

Πραγματοποιήθηκε  3ήμερη εκδρομή, προσκύνημα στην Παναγία της Τήνου, επίσκεψη στη Σχολή μαρμαρογλυπτικής και το Μουσείο του κ. Τσόκλη. Ο τουριστικός γύρος ολοκλήρωσε την εικόνα για το μαγευτικό κυκλαδίτικο νησί.

Στις 26/5/2012

Οργάνωση  μουσικής Παράστασης στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων με την παιδική χορωδία του Συλλόγου μας, της οποίας δάσκαλος είναι ο κ. Γεωργ. Κωνσταντινίδης. Τίτλος παράστασης “Λάχανα και Χάχανα”. Συμμετείχε ο κ. Βασίλης Δήμος, το 1ο Βιολί της ΕΡΤ.

Στις 16/6/2012

Οργάνωση χορευτικής  παράστασης στο κατάμεστο θεατράκι της Πλατείας Αριστοτέλους. Το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών χόρεψε παραδοσιακούς χορούς από περιοχές Μακεδονίας και Θράκης με παράλληλες ιστορικές και πολιτιστικές πληροφορίες από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα τις οποίες μας έδωσε ο δάσκαλός του Συγκροτήματος κ. Σταμάτης Βλάχος, που  όλα αυτά τα χρόνια μας μεταδίδει τις γνώσεις του, την καλλιτεχνική του ευαισθησία και την αγάπη του για την Ελληνική παράδοση.

Στις 23/6/2012

Τα τμήματα Latin(λάτιν) παιδιών και ενηλίκων, παρουσίασαν στο θεατράκι Πλατείας Αριστοτέλους χορογραφίες γεμάτες κέφι, ζωντάνια και χιούμορ, στιγμιότυπα από τον Ελληνικό κινηματογράφο.

Στο τέλος του Ιουνίου του 2012

Πραγματοποιήθηκε   εκδρομή στην Ιταλία. Ήταν ένα ταξίδι με πολλές εμπειρίες και ταξιδιωτικές εντυπώσεις από Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία.

Στις 10/11/2012

Πραγματοποιήθηκε   εκδρομή στα Καλάβρυτα – Πλανητέρο – Πηγές Αροανίου - στο Σπήλαιο Λιμνών και επιστροφή στο Διακοφτό με τον οδοντωτό μέσα από μια ανεπανάληπτη διαδρομή. Ενθουσιάστηκαν όλοι.

Στις 16/11/2012

Σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων και τη ΔΗΚΕΑ οργανώθηκε εκδήλωση για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. Τιμώμενο πρόσωπο – καλεσμένος μας, ο εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της περιόδου και αγωνιστής έως σήμερα, ο εκφωνητής του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος μας μίλησε για τα τότε γεγονότα, τις επιπτώσεις και τις επιδράσεις τους στο σήμερα. Την επόμενη ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Στις 25/11/2012

Παρακολούθηση,  στο θέατρο Τζένη Καρέζη, της θεατρικής παράστασης  του Μπέρτολτ  Μπρέχτ  “Ο Αφέντης Πούντιλαχ” με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καζάκο και μουσική του Διον. Τσακνή.

Στις 19/12/2012

Η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών έδωσε παράσταση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Σταύρου Πιοτόπουλου

Στις 22/12/2012

Πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο μας η Χριστουγεννιάτικη εορταγορά. Η Παιδική Χορωδία με δάσκαλο τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη ερμήνευσε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα θεατρικά μας τμήματα αφηγήθηκαν “ιστορίες μαγείας αγάπης και προσφοράς” με υπεύθυνη του θεατρικού προγράμματος την κ. Αγάθη Κάλτσα. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αγοράστηκαν και προσφέρθηκαν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της περιοχής του Δήμου Αχαρνών.

  

Στο τέλος του 2012

Ξεκίνησε το νέο τμήμα χορού HipHop ( χιπ- χοπ )στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων με την κα Θωμαΐδα Σουρδάκου και τμήμα Παραδοσιακών Χορών με την κα Χριστίνα Αγγελή.

 

Mobile Menu