ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ

Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων - Εκδηλώσεις έτους 2023

ΧΟΡΟΣ

Στη μακραίωνη ανθρώπινη διαδρομή, ο χορός αποτελεί τον παλαιότερο τρόπο συναισθηματικής έκφρασης των λαών. Γέννημα μιας εσώτερης ανάγκης κοινωνικότητας και θρησκευτικής λατρείας κατέχει τον τίτλο της πρώτης μορφής τέχνης στη γη. Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός, απόσταγμα μιας δημιουργικής πορείας 3000 ετών, συνόδεψε το λαό μας, σε κάθε έκφανση του κοινωνικού βίου: σύμμαχος στον πόλεμο, αρωγός στην ειρήνη, σύντροφος στη χαρά και το γάμο, συμπαραστάτης στη λύπη και το πένθος. Εμπνευστής και χορογράφος το ανώνυμο πλήθος. Τα βήματα και οι χορευτικές κινήσεις φορείς πολιτισμού και ιστορικής ταυτότητας, συνδέουν άρρηκτα το παρελθόν με το παρόν. Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν μια πολυδιάστατη, βιωματική εμπειρία. Μια αρμονική συνύπαρξη κίνησης, μουσικής και ποίησης. Μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας που δρα καταλυτικά στο συναίσθημα, συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, προσφέρει συναισθηματική ανάπτυξη και έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες. Ευθύνη και χρέος μας η διεξοδική μελέτη και διατήρηση των παραδοσιακών αξιών, μέσα από τη διάσωση των ελληνικών χορών. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη και να διεγείρουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων για τους ελληνικούς χορούς, ως θεμέλιο του σύγχρονου πολιτισμικού μας οικοδομήματος.

Σε αυτή την προσπάθεια, ο Συλλόγος Γυναικών Θρακομακεδόνων πραγματοποιεί μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών με εξαιρετική απήχηση και επιτυχία .

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18-6-2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώνοντας άλλη μία δημιουργική χορευτική χρονιά, τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων, πραγματοποίησαν την Κυριακή 18-6-2023 με εξαιρετική επιτυχία, μία αξιόλογη χορευτική παράσταση, στο θέατρο της πλατείας Αριστοτέλους, στους Θρακομακεδόνες. Το ενθουσιώδες κοινό απόλαυσε την άψογη εμφάνιση των ικανών χορευτών μας, σε ένα όμορφο χορευτικό ταξίδι στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με την πολύτιμη διδασκαλία και επιμέλεια του έμπειρου χοραδιδάσκαλου Σταμάτη Βλάχου.

 

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ BINTEO

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ1     ΒΙΝΤΕΟ2     ΒΙΝΤΕΟ3     ΒΙΝΤΕΟ4     ΒΙΝΤΕΟ5

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
 

 

Mobile Menu